Galleri København
Galleri L'Atelier
Katte galleriet
Silhuetter
Charlotenborg
Hvad er kunst
Sidste nyt
Erotisk kunst
International kunst
Galleri København 2
Galleri København 3

Galleri København

Vi har det billede du altid har ønsket dig.

Upræcis brug af ordet "kunst"
Tilsvarende afgørende er det, at ordet ”kunst” bruges i en betydning, som ikke har noget med et moderne kunstbegreb at gøre, men som rent sprogligt synes at bidrage til opfattelsen, at alt er kunst, eller i hvert fald at grænserne er ganske udflydende: "Blikkenslageri er min kunst", ”shopping er min kunst", "reklamefilm er min kunst", osv.

Akryl billeder

En række typiske anvendelser af ordet, der lægger fokus på, at man besidder en type af færdigheder, man evner et håndværk, eller måske betegner det blot en entusiasme, man har indenfor et interessefelt – altså en betydning af ”kunst”, der i større eller mindre grad henviser til den etymologiske oprindelse. På samme måde, som når man snakker om f.eks. "kunsten at kunne holde på en hemmelighed", eller "kunsten at kunne begå sig i finere selskaber”. Brugen af begrebet på denne facon har utvivlsomt sin etymologiske berettigelse, og det søges ikke påvist, at der her er tale om en forkert brug – men det er vigtigt at erkende de faktorer, der spiller ind i en definitionssammenhæng som denne.

Billeder til væggen

At det samme ord kan have flere betydninger er der intet nyt eller overraskende i, men i de fleste tilfælde opstår der ikke den samme forvirring, som der gør, når man snakker kunst: Når man bruger ordet ”film” er man nok klar over om der menes en rulle film til et kamera, en spillefilm eller husholdningsfilm. Så privilegeret er ordet ”kunst” desværre ikke, og derfor bliver en definition af begrebet desto så meget mere nødvendig.

Artefakt

Således kan man nu nærme sig en definition. Men først må det klargøres præcis hvad der skal defineres, nu hvor ”kunst” siges at have flere betydninger. Den kunst, som her skal defineres, er den, som viser sig som artefakter. En klassisk definition af ordet ”artefakt” er et menneskeskabt objekt.
Whity kat
Galleri København - Whity kat
HKH Mary
Galleri København - HKH Mary
Piccadilly
Galleri København - Piccadilly

Galleri København - Strandblv. 7C - 2100 København.
E-mail: info@galleri-københavn.dk eller info@kunstmaler.dk